Na vsebino

Prepovedano bo gibanje izven občine prebivališča

Od polnoči bo z vladnim odlokom prepovedano gibanje izven občine stalnega ali začasnega prebivališča. Prepovedano bo tudi gibanje in zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah ter dostop na javna mesta in površine. Odlok določa nekaj izjem, med drugim za prihod na delo, opravljanje kmetijskih dejavnosti in nego družinskih članov.

Dostop do javnih parkov in drugih sprehajalnih površin je še naprej dovoljen, a le v občini stalnega ali začasnega prebivališča, poroča STA.

Pri gibanju in zadrževanju na zaprtem javnem kraju pa je ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb obvezna tudi uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela, kot so šal, ruta ali podobne oblike zaščite, ki prekrijejo nos in usta, ter zaščitnih rokavic.

Vlada se s tem odziva na sobotne množične kršitve odloka in pozive županov predvsem nekaterih turistično bolj atraktivnih občin k zaostritvi ukrepov. Na družbenih omrežjih so v soboto krožile fotografije s slovenske Obale, preplavljene z obiskovalci. Da je lepo vreme v Vipavsko dolino in na ajdovsko območje pritegnilo številne obiskovalce iz drugih delov države, so opozarjali tudi v regijskem štabu Civilne zaščite (CZ) za severno Primorsko.

Vir: Siol.net

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj