Na vsebino

Prestižna priznanja tudi belokranjskim vinarjem

Foto: Vinska klet Prus
Foto: Vinska klet Prus

V okviru mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra so včeraj podelili priznanja 48. odprtega državnega ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona, ki velja za najpomembnejše in največje mednarodno ocenjevanje vin v Sloveniji. 19-članska mednarodna ocenjevalna komisija je letos ocenila 626 vzorcev 167 vinarjev iz petih držav. Med njimi so se znova izkazali tudi belokranjski pridelovalci žlahtne kapljice.

Vinska klet Prus s Krmačine pri Metliki je prejela šampiona ocenjevanja v kategoriji sladka bela vina aromatičnih sort za rumeni muškat, ledeno vino, 2016, nagrado Stanka Čurina za najvišje ocenjeno vino sauvignon, suhi jagodni izbor, 2001, postala pa je tudi prvak belokranjske vinsko turistične ceste. Poleg tega so Prusovi osvojili še šest velikih in eno zlato medaljo.

Vinska klet Metlika je prejela priznanja za osvojenih pet zlatih in šest srebrnih odličij, z eno zlato in dvema srebrnima medaljama pa se lahko pohvalijo tudi Penine Simonič.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj