Na vsebino

Pri belokranjski pogači

”Malo pogače, da boste lažje dočakala,” je tradicionalni pozdrav pri Kapušinu iz Krasinca, vasi ob Kolpi med Metliko in Črnomljem. Za mnoge bi bilo tja predaleč, a ravno zaradi takšnih gostiln kot je Kapušin je v Sloveniji vse blizu in za lep izlet! Ob belokranjski folklori, brez katere pač ni turistov, ponuja namreč pristno lokalno kulinarično ponudbo trdne vaško-kmečke gostilne. Če je na slovenskem podeželju preveč le dveh vrst gostiln, takšnih, ki so vaške le zaradi domačinov ob šanku, in onih, ki so mestne le zaradi rib v zamrzovalniku, je Kapušin tretje vrste, kakršnih je dosti premalo: domačini ne (le) ob šanku, temveč tudi ob žlinkrofih!

Kar ni domače, je sosedovo, kar ni iz hleva, je z vrta, kar ni drugače, pa je tako le za tiste, ki so spregledali poseben list, na katerem piše: ”Jedi iz belokranjskega jagenjčka.”

Več si lahko preberete TUKAJ in ne pozabite, med 29. marcem in 7. aprilom poteka Teden restavracij tudi v Gostišču Kapušin.

PLAČANA OBJAVA

Vir: Vivi

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj