Na vsebino

Pri Rdečem križu Metlika zaključili redne poletne programe za otroke

V organizaciji Rdečega križa Metlika so v juliju zaključili redne poletne programe za otroke. Avgusta začenjajo s tradicionalno akcijo Šolar, ki bo potekala od 1. do 31. avgusta.

V dneh od 29. junija do 4. julija je v kampu Podzemelj potekal tabor LAS-tna AKTIVNOST MLADIH 2020. Na štirinajstem taboru po vrsti je taborilo 36 otrok iz metliške občine s petimi mentorji. Otrokom so na taboru ponudili pester program aktivnosti in jih tako spodbudili k večji samostojnosti, medsebojnemu spoštovanju, zdravemu načinu življenja, pridobivanju novih znanj in spoznanj in kreativnega preživetja prostega časa.

V tednu od 11. julija do 18. julija pa so že 38 leto zapored odpeljali 50 otrok iz metliške občine na sedemdnevno letovanje v mladinsko zdravilišče in letovišče RKS na Debeli rtič. Tako kot vsako leto do sedaj so tudi letos poskrbeli za razigrane, kreativne in družabne dneve letovanja. V času letovanja je otroke obiskala podžupanja občine Metlika gospa Martina Legan Janžekovič in jih obdarila s sladkimi dobrotami. Otroci so uživali bili veseli in kar je najpomembnejše, vsi so se vrnili zdravi. Za njihovo varnost je skrbelo šest mentorjev. Še ena skupina 10 metliških otrok bo letovala na Debelem rtiču v mesecu avgustu.

Ob tem napovedujemo še AKCIJO ŠOLAR, in sicer za pomoč pri nakupu šolskih potrebščin otrokom iz socialno šibkih družin v občini Metlika. Akcija poteka od 1. 8. do 31. 8. 2020. Gre za enkratno finančno pomoč v obliki vrednostnega bona (letos 40 EUR na otroka), katerega v času akcije starši lahko koristijo v trgovini Partner v Metliki. Pomoč je namenjena izključno samo za šolske potrebščine. Za tovrstno pomoč je predlaganih 70 otrok. Bon je napisan na ime otroka, katerega bodo starši prejeli do začetka akcije. Do sedaj je v sklopu akcije Šolar 2020 za šolske potrebščine zbranih 2.000 EUR.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj