Na vsebino

Pri zdravniku (Zdravje v vrtcu)

V okviru projekta Zdravje v vrtcu smo Ribice izvedli številne dejavnosti, preko katerih smo utrjevali svoja znanja in spoznavali načine, s katerimi poskrbimo za svoje zdravje, dobro počutje.

Na obisku smo imeli tudi medicinsko sestro Mirno Nemanič. Spoznavali smo poklic medicinske sestre in zdravnika (kaj počnejo, delovno oblačilo), merili višino otrok in beležili višino na trak, pogovarjali se, kaj lahko storimo, da ostanemo zdravi. Medicinska sestra je uporabila ter demonstrirala pripomočke (aparat za pritisk, termometer, injekcija, razkužilo, povoji, otoskop, stetoskop, povoji, recepti, loparček, termometer). Otroke je obisk medicinske sestre navdušil, zato smo skupaj z otroki naredili pripomočke za igro Pri zdravniku: otroci so prihajali k zdravniku oz. medicinski sestri zaradi preventivnih pregledov in različnih bolezni – pregled ušes, grla, pljuč, merjenje vročine, hoja za pregled ravnotežja in drže, povijanje rok in glave, cepljenje.

Vir: Vrtec Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj