Na vsebino

Pridobljena sredstva za izgradnjo koloparka v Črnomlju

Kolopark bo umeščen pri Srednji šoli Črnomelj. Foto: A.R.
Kolopark bo umeščen pri Srednji šoli Črnomelj. Foto: A.R.

Občina Črnomelj je v lanskem letu izdelala idejno zasnovo športnega parka pri Srednji šoli Črnomelj, v katerega bo umeščena atraktivna in privlačna sodobna športna oprema za otroke in mladino. Konec leta 2022 je občina podala vlogo na javni razpis Fundacije za šport za izgradnjo prve faze športnega parka, ki vključuje tudi izgradnjo koloparka. Sredstva so bila uspešno pridobljena, so sporočili s črnomaljske občine, tako da bo sedaj na vrsti postopek izbire izvajalca del.

V sklopu športnega parka bodo v neposredni bližini Srednje šole Črnomelj umeščene tudi učilnice na prostem za potrebe dijakov srednje šole.

Poročali smo že, da je trenutno v izgradnji tudi kolopark v Vinici, za katerega je občina skupaj s Športno turističnim društvom (ŠTD) Vinica že pridobila večji del sredstev, manjka še nekaj gradbenega materiala. Morebitni donatorji lahko sredstva za izgradnjo viniškega koloparka prispevajo na TRR ŠTD Vinica, Vinica 44, 8344 Vinica, SI56 6100 0001 6538 653.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj