Na vsebino

Prijeli so sprovajalca in tujce

Policisti Specializirane enote za nadzor državne meje so včeraj v večernih urah med opravljanjem nalog na območju Črnomlja na gozdni poti med Črnomljem in Tribučami opazili parkiran osebni avtomobil Renault megane nemških registrskih oznak. Med kontrolo so ugotovili, da se v vozilu na zadnjem sedežu nahaja šest državljanov Iraka, med njimi trije otroci, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Iz vozila je pobegnil voznik, vendar so ga policisti hitro izsledili in prijeli. Ugotovljeno je bilo, da sta tujcem nudila pomoč pri nezakonitem prehodu oziroma prevozu v notranjost države državljana Azerbejdžana. Obema so odvzeli prostost in ju pridržali, predvidoma jutri ju bodo kriminalisti s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še niso zaključeni.

Poleg tega so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Črnomlju izsledili in prijeli še dva državljana Sirije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Policijski postopki s tujci še potekajo.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj