Na vsebino

Prijeli tihotapce in več kot 40 prebežnikov

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje so policisti v petek nekaj pred 15. uro pri kraju Miklarji zalotili 12 tujcev, ki so vstopali v kombinirano vozilo Opel vivaro srbskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da je 24-letni državljan Srbije v notranjost države nameraval prepeljati dvanajst državljanov Afganistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Vsem so odvzeli prostost in jih odpeljali na policijsko postajo. Državljana Srbije so s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku, štiri mladoletnike brez spremstva so po zaključenem postopku odpeljali v center za tujce, ostale pa predali hrvaškim varnostnim organom.

V noči na soboto so možje postave v Kanižarici ustavili kombi Citroen jumper italijanskih registrskih oznak. 29-letni državljan z italijansko osebno izkaznico je v vozilu prevažal trinajst državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V bližini so ustavili še avtomobil Range rover prav tako italijanskih registrskih oznak, v katerem sta bila dva državljana Pakistana z italijanskimi dokumenti in sta prav tako sodelovala pri sprovajanju tujcev preko Slovenije. Vsem trem so odvzeli prostost in bodo s kazensko ovadbo privedeni k preiskovalnemu sodniku. Trinajst državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo, so predali hrvaškim policistom.

Danes ponoči pa so metliški policisti v Svržakih ustavili osebni avtomobil hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni državljan Hrvaške v najetem avtomobilu prevaža štiri državljane Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Vozniku so odvzeli prostost in ga pridržali, policijski postopki s tujci pa še potekajo.

Preiskovalni sodnik je po zaslišanju odredil pripor zoper osumljence kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, ki so jih policisti prijeli minuli konec tedna.

Prijeli še 15 prebežnikov

V soboto popoldan so policisti v Bojancih izsledili in prijeli sedem državljanov Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V Radovičih so prav tako v soboto prijeli še štiri državljane Alžirije. Na območju Gorjancev so v nedeljo v jutranjih urah izsledili dva državljana Palestine, ki sta nezakonito prestopila državno mejo in pri Kvasici dva državljana Irana. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

V fotogaleriji so vozila, ki so jih policisti minuli konec tedna zasegli tihotapcem.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj