Na vsebino

Prijetno druženje ob Dnevu za spremembe

Foto: HSD Črnomelj
Foto: HSD Črnomelj

Na jutrišnji 9. april se bo pričela vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti in ustvarjanju priložnosti, da se čisto vsak lahko preizkusi v vlogi prostovoljke ali prostovoljca. V organizaciji Slovenske filantropije bo že trinajsto leto zapored povezala številne akterje po celi Sloveniji, letos še posebej z namenom prostovoljskega prispevka k soustvarjanju skupnosti.

Hiša Sadeži družbe Črnomelj je 13. Dan za spremembe organizirala že danes. Pestra druščina članic Šole zdravja Črnomelj in Kanižarica, zaposlenih Centra za krepitev zdravja ZD Črnomelj, članov društva upokojencev in društva invalidov Črnomelj, učenci petih razredov OŠ Loka, uporabniki VDC Črnomelj, pa tudi pohodniki iz sosednjih občin so se zbrali pred Srednjo šolo Črnomelj in se peš odpravili do ribnika Mlaka v Kanižarici, kjer so najprej prisluhnili predstavitvi Ribiške družine Črnomelj. Nato so članice Šole zdravja poskrbele za 1000 gibov, zaposlene Centra za krepitev zdravja ZD Črnomelj pa so predstavile tehnike sproščanja in kineziološko vadbo. Spotoma so očistili tudi okolico ribnika. Prijetno druženje so zaključili z jedačo in pijačo ob spremstvu harmonike. Jutri bo dan za spremembe potekal tudi v Metliki.

Letos bo v okvira Dneva za spremembe sicer po Sloveniji organiziranih 185 prostovoljskih aktivnosti, katerih rdeča nit bo soustvarjajmo skupnost. Aktivnosti bodo potekale v več kot 81 krajih. Med organizatorji so društva, vrtci, šole, krajevne skupnosti, občine, javni zavodi in posamezniki. Po vsej državi bo aktivnih več kot 450 organizacij in 4000 prostovoljcev.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj