Na vsebino

Prisluhite 17-letni Belokranjki Tjaši Plut, ki je v sodelovanju z 2B začela graditi svoje sanje

Mlada pevka Tjaša Plut, doma z Gradnika pri Semiču, se z glasbo ukvarja že od 13. leta, ko se je začela učiti petja pri Andreju Bajuku. Dijakinja srednje kemijske šole v Novem mestu, se trenutno glasbeno izpopolnjuje na zasebni glasbeni šoli Gradus ad Parnassum v Semiču, kjer jo solo petje poučuje Gašper Banovec. Glasba je velik del njenega življenja in mlada pevka ima že kar nekaj izkušenj.

Tjaša se je predstavila že na nekaj mednarodnih festivalih in imela kar nekaj nastopov. Leta 2017 je nastopila v mladinskem mjuziklu “Zaupaj vase”, prav tako v 2017 in tudi leta 2018 je nastopila na Blejskem zlatem mikrofonu, na mednarodnem pevskem festivalu Brežice se je predstavila leta 2018. Nastopila je tudi Jurjevanju 2019. Tjaša pa se je v zadnjih dveh letih predstavila tudi na lokalnem glasbenem tekmovanju Glas Mladih. Tako je leta 2018 je nastopila v kategoriji avtorski glas mladih, kjer se je predstavila s pesmijo “Naj zmaga smeh”, katere avtorji so Dino Subašić, ki je napisal besedilo, Gašper Mihelič je poskrbel za melodijo, komad pa je aranžiral Primož Mihelič.

Skladbi lahko prisluhnete TUKAJ.

Tokrat se nam predstavlja s sodobno elektro-pop avtorsko skladbo “Najin svet”, s katero se je predstavila tudi na Glasu Mladih 2019. V glasbenem delu prevlada domišlija, kjer je predstavljen svet po Tjašinih »dimenzijah«. Pesem temelji na ljubezenski tematiki. Predstavlja odmik od vsakodnevne rutine in prikazuje svet v katerega se zateče, ko se želi za trenutek odmakniti.

Skladba je nastala v sodelovanju z dvema uspešnima belokranjskima glasbenikoma. Besedilo za napisala Tjaša, Gašper Mihelič (2B) pa je pesmi dodal glasbeno idejo. Končna podoba pa je delo Primoža Miheliča (2B).

Tine Marinšek (Ex-Tabu), ki je bila tudi v strokovni komisiji Glasu Mladih, o Tjaši Plut:

“Tjaša ima talent in potencial, pa močen, poln glas, bi pela bi lahko mariskaj in upam da ima fajn ekipo, v kateri raste in se najde. Je gledljiva prijetna punca, ki pa mora svoj potencial še izpiliti in predvsem zaupati in ostati zvesta sebi.“

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj