Na vsebino

Projekt gradnje odprtega optičnega omrežja – RuNe

Priprava projekta gradnje odprtega optičnega omrežja (RuNe) na območju občine Metlika se nadaljuje.

V roku nekaj tednov se bodo začele aktivnosti gradbene faze, najprej na postavitvi optičnega vozlišča v Metliki (pri Policijski postaji Metlika) in nato še gradnja primarnega in sekundarnega dela omrežja. S tem bo občanom, ki so na seznamu za izgradnjo, omogočeno, da pridobijo hišni optični priključek, ki bo omogočal hitrosti prenosa podatkov do 10 Gb/sek. Vsakdo, ki bo želel pridobiti hišni optični priključek in nato izbirati storitve med različnimi ponudniki storitev, bo moral takšen priključek predhodno naročiti.

IZGRADNJA PRIKLJUČKA

Si želite izvedeti, kdaj bo izgradnja priključka mogoča tudi na vašem naslovu? To lahko preverite v aplikaciji na povezavi TUKAJ, v katero vnesete zahtevane podatke in dobili boste informacijo o statusu na vašem naslovu.
Za vsa vprašanja in/ali pomoč pa vam je na voljo naš center za pomoč uporabnikom na tel. št. 01 235 15 30 ali el. pošti [email protected].

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj