Na vsebino

Projekt “Rastem s knjigo” letos na daljavo

Tudi letos smo se vključili v projekt Rastem s knjigo, čigar namen je spodbujanje branja med mladostniki. Z njim skušamo osnovnošolce in srednješolce motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic.

Vsi sedmošolci so prejeli vsak svoj izvod izbrane knjige ob posebej za to priložnost organiziranem obisku najbližje splošne knjižnice. Obisk knjižnice, ki je letos potekal virtualno, poleg prejema knjige vključuje še spoznavanje knjižničnega informacijskega znanja, seznanjanje z najnovejšim mladinskim leposlovjem ter predstavitev avtorja in knjige. Predstavitev je v sredo, 24. 2. 2021, 3. šolsko uro preko ZOOM-aplikacije izvedla knjižničarka Knjižnice Črnomelj ga. Jožica Žunič.

Letošnje leto so sedmošolci prejeli knjigo Mateta Dolenca z naslovom Kako dolg je čas, ki je bila izbrana tudi za letošnje Cankarjevo tekmovanje v 8. in 9. razredu.

Vir: OŠ Dragatuš

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj