Na vsebino

Projektno delo, namenjeno starejšim v občini Metlika

Zaradi staranja prebivalstva in vedno večjega števila starejših v Beli krajini, ki živijo sami, a ne zmorejo plačati institucionalne oskrbe, niti oskrbe na domu, narašča potreba po različnih projektih, ki bi lajšali njihovo življenje. Eden od teh projektov je Promocija prostovoljstva med mladimi za pomoč starejšim na domu, ki ga je prejela Univerza v Novem mestu Fakulteta za zdravstvene vede skupaj s partnerjema Društvom upokojencev Metlika in Zavodom za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika, ki bo potekal od meseca marca do junija 2019 v občini Metlika.

Ekonomska sposobnost starejših je slaba, vse več je ljudi, ki ne zmorejo plačati oskrbe, lastni prihodki jim ne zadostujejo za kritje mesečnih osnovnih življenjskih potreb ter živijo sami, so osamljeni. Večina starejših, kronično bolnih in invalidnih želi čim dlje ostati v domačem okolju. Le ti težko prosijo za pomoč, ne vedo, na koga se obrniti. Prostovoljstvo v lokalnem okolju omogoča dostop do storitev dolgotrajne oskrbe kot so družabništvo, pomoč pri podpornih opravilih, prepoznavanje potreb starejših.

Namen projekta je spodbuditi mlade, da s prostovoljnim delom pomagajo starejšim na domu, npr. pri gospodinjskih opravilih, osnovni negi in ohranjanju socialnih stikov s pogovorom, branjem, sprehodi, družabnimi igrami. V kolikor ste sami, osamljeni in potrebujete pomoč pri zgoraj navedenih aktivnostih, nas kontaktirajte na [email protected].

Vir: Občina Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj