Na vsebino

Prometna problematika v Metliki

V Mestni skupnosti Metlika že vrsto let opozarjamo na prometno problematiko na državni cesti Novo mesto - Metlika, ki zaradi mejnega prehoda povzroča prometne kolapse v samem mestu. Glede na gnečo in prometno blokado skozi Metliko v soboto, 17. 7. 2021, so se na profilih prebivalcev in raznih skupinah pričeli pozivi k protestom, v soboto 24. 7. 2021, med razgreteži sem bila, kakopak, tudi sama.

Včeraj smo imeli na PP Metlika in Občini Metlika konstruktivna sestanka in sklepi so sledeči:

- V soboto, 24. 7. 2021, bo ob povečanem prometu v Metliki, za pretočnost skozi mesto poskrbela PP Metlika s svojimi patruljami in usmerjanjem prometa že na krožišču pri Pildu. S tem se bo skušalo razbremeniti državno cesto skozi Mesto, da bo le ta za lokalno prebivalstvo prevozna.

- Ker v soboto, 24. 7 .2021, kljub temu pričakujemo povečane zastoje, prosimo prebivalce, da le te posnamejo in dokumentirajo, ter nam jih posredujejo.

V soboto, 31. 7. 2021, med 8.00 in 11.00 načrtujemo tiskovno konferenco in shod na katerem bomo opozorili na prometno problematiko v Metliki! Danes smo na UE oddali prošnjo za dovoljenje, z namenom, da bo shod pripravljen in prijavljen po vseh pravilih, o vseh podrobnostih pa vas bomo sproti obveščali.

Naj še enkrat povzamem naše stališče:

- lokalna skupnost Metlike ni proti mejnemu prehodu in ni proti ljudem, ki skozi Metliko prečkajo mejo,

- lokalna skupnost Metlike ni proti tovornjakom in šoferjem le teh, s peticijo želimo opozoriti pristojne in premakniti rok pričetka izgradnje obvozne ceste (južni del 3. razvojne osi) na čimprej!

- zastoji skozi Metliko se ne dogajajo le 3 vikende v poletni sezoni, zastoji skozi Metliko so stalnica ob koncih tedna,

- lokalna skupnost želi pozornost in posluh odgovornih - to je država Slovenija, ki jo zastopa Vlada republike Slovenije z ministrstvi ter izvoljenimi predstavniki ljudstva v parlamentu!

- lokalna skupnost želi dostojno prometnico, ki bo vodila na državni mejni prehod in ne bo obremenjevala življenja v mestu,

- lokalna skupnost želi in zahteva rešitve, tako kratkotrajne kot dolgoročne, z datumi in zagotovili odgovornih!

Za osvežitev spomina vam prilagam še nekaj linkov na katerih si lahko preberete in ogledate izjave, kaj smo se pogovarjali lani, kaj nam je bil obljubljeno in kakšna je realnost danes:

Lokalno

You Tube 1

Spletna stran Vlade

Radio Odeon

You Tube 2

You Tube 3

You Tube 4

Vir: Mestna skupnost Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj