Na vsebino

Prosta izbira pogrebne službe za slovo od najbližjih

V naših občinah imamo nekaj zasebnih pogrebnih služb ter javno komunalno podjetje, ki opravljajo pogrebne storitve. Velikokrat so se na nas obrnili svojci z vprašanjem ali je možno, da sami izberejo katera pogrebna služba bo opravila pogreb. Odgovor je: DA.

Mnogi so do sedaj mislili, da lahko na določenem pokopališču opravi pogreb le določena pogrebna služba. A temu ni tako. Zakon o pogrebni in pokopališki dejavnosti posebej dopušča, da se svojci sami odločajo, katero pogrebno službo bodo izbrali.

Pogrebno slovo na krajevno običajen način

Vsak se lahko sam odloči kakšen pogreb si želi. Ponujamo pa vam nekaj smernic.

Objava osmrtnice: Obvestilo o smrti lahko objavite dan ali dva pred pogrebom preko lokalnega radia in osmrtnic na njihovi spletni strani. Odločite se lahko, da izobesite osmrtnice v naselju, kjer je pokojni živel ali se rodil in veste, da so ga tam ljudje dobro poznali. Obvestila in zahvalo pa llahko kasneje oddate v lokalni časopi. V kolikor želite, da je pogreb v ožjem družinskem krogu, se to navede na osmrtnici.

Cvetje: Žarni venček, venci ali vedno bolj želene ikebane. Izbor je vaš. Dodate lahko še cvetje, ki ga položite v jamo. Za ta namen je primerno tudi jesensko listje, spomladanske marjetice ali cvetje z vašega vrta.

Zbiranje prostovoljnih prispevkov: Nekateri cvetja in sveč ne želijo. Zato se z ostalim sorodstvom in prijatelji dogovorite, da lahko znesek, ki so ga želeli nameniti za cvetje ali sveče nakažejo na račun npr. dobrodelne organizacije, gasilskega društva ipd, ki ga sami priporočite. Prostovoljne prispevke je dovoljeno zbirati osebno v primeru, da imate sklenjeno pogodbo z enim od društev.

Slika: Navadili smo se, da v poslovilno vežico postavimo tudi sliko pokojnega. Izberite primerno velikost. Sliko se lahko po vaših željah primerno popravi: poveča, zmanjša, uredi ozadje, naredi črno-bela tehnika.....

Glasba: Izbira je velika. Lahko izberete pevski zbor, nežno žensko spremljavo, citre ali kitaro, trobento ali nežno ozadje najljubše skladbe iz zvočnikov. Glasba povezuje. V takšnih trenutkih še toliko bolj.

Na vašo željo lahko tudi to organizacijo prevzamemo mi. Ob tem vam tudi svetujemo in vas vodimo skozi celoten postopek.

Da ne ostanete sami

Za kakršne koli informacije se lahko kadarkoli obrnete na nas. Odgovore na najpogostejša vprašanja najdete tudi na naši spletni strani www.pogrebne-storitve.si.

Prav tako vam je vedno na voljo naša 24-urna dežurna telefonska številka: 041 776 436. Na njej vam bomo odgovorili na vprašanja v zvezi s pogrebi, dokumentacijo in vas vodili skozi postopek.

Za organizacijo pogreba pa se lahko po predhodem dogovoru zglasite v naši pisarni na Roški c. 4 v Semiču ali naročite brezplačni obisk na domu. Po novem pa ponujamo tudi povezavo preko video klica (ZOOM povezava), ki je dostopna preko naše spletne strani.

Izkoristite klic. Kajti vse informacije (pogrebi, postopki, dokumentija in druga pomoč) so in bodo ostale pri nas vedno dosegljive in brezplačne.

S spoštovanjem – S častjo – V spomin

MONUMENTUM
Pogrebne storitve
T: 041 776 436
E: [email protected]
W: www.monumentum.si

Plačana objava
Vir: Monumentum

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj