Zvečer se bodo padavine širile proti vzhodu. Na Primorskem bo večinoma deževalo, drugod snežilo, na meji med Primorsko in Notranjsko bo tudi žled. Ob morju se bo krepil jugo, na severnem Primorskem bo začela pihati šibka burja. Ponoči bo jugo ponehal, proti jutru bodo padavine oslabele. Zjutraj bo na severozahodu okoli -4, drugod od -2 do 1, na Primorskem do 6 °C.

Jutri bo večinoma oblačno. Občasno bodo še padavine. Na Primorskem bo deževalo, ob morju bo lahko zagrmelo. Pihala bo šibka burja. Drugod bo snežilo. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 2, na Primorskem do 9 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

Zvečer in ponoči se bodo padavine od zahoda razširile na vse sosednje pokrajine. Ob Jadranu bo deževalo, drugod večinoma snežilo.

Jutri bodo občasno še padavine. Ob Jadranu bo deževalo, možna bo kakšna nevihta. Drugod bo večinoma snežilo.

Obeti

V petek in soboto bo zmerno do pretežno oblačno, po nekaterih nižinah bo predvsem zjutraj in dopoldne megla. V soboto bo lahko na jugu naletaval sneg. Ponekod bo pihal severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. V nedeljo bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla.

Opozorila

Od danes zvečer do jutri zjutraj se bo na prehodu s Primorske na Notranjsko pojavljal žled. Ob morju bo danes zvečer pihal močan jugo, morje bo poplavilo nižje ležeče dele obale.

Na Gorenjskem ter v višjih legah severne Primorske in na Notranjskem bo zapadlo od 20 do 30 cm snega, drugod po nižinah osrednje in južne Slovenije od 10 do 20, na vzhodu pa od 5 do okoli 10 cm.