Na vsebino

Presta je abrahamova nevesta

Utrinek z lanskoletnega pustovanja v Črnomlju.
Utrinek z lanskoletnega pustovanja v Črnomlju.

Pustni čas je norčav, vesel, zabaven in prav takšne bodo tudi maškare v našem mestu. V svet norčij, smeha in zabave vas vabi Pustno društvo Presta Črnomelj.

Vse kar potrebujete je, da se priključite nasmejani in veseli družbi. Spremenite se v čarovnice, klovne, princese, vile in druge »magične« osebe in se z nami pustno obarvajte. Želimo si tudi številčne udeležbe domačih in okoliških mask, skupin, da skupaj naredimo zanimivo in nepozabno pustno povorko. V našem mestu bo potekala tudi z gosti, ki bodo popestrili nedeljsko popoldne v letošnjem pustnem času.

Ja, brez vas ni pusta, ni pustnih anekdot in ni zgodb, ki jih piše pustni čas. Vabimo vas, da svoje vtise, spomine, delite z nami in jih objavljate na naši Facebook strani. Saj veste - pust nekoč in danes.

Pustno društvo Presta je prehodilo dolgo pot. Od začetkov »uradnega» pustovanja v Rojcovi gostilni, zažiganja in metanja gorečega pusta z velikega mostu v Lahinjo, sledila so leta zatišja in nato sestavljanje ekipe maškar pri Čurku.

Čas prinaša spremembe. A maškare ostajajo. Vesele, nasmejane. S satiro in črnim humorjem se spotikajo ob aktualne probleme in so le utrinek misli, ki jih odpihne veter novega dne. In samo od nas je odvisno, ali bomo ta trenutek ujeli in zapisali, zbrali v zbornik.

A naj bo tudi letošnji pustni čas vesel, razigran in hrupen. Maškare se bomo zopet, tako kot vsako leto, gostile s krofi in ponavljale znane besede: »Imate kaj za pusta hrusta?«

Program Pustovanje 2023 v Črnomlju - PRESTA JE ABRAHAMOVA NEVESTA:

Četrtek, 16. februar 2023

  • 17.00 – parkirišče pred občino Črnomelj: PREVZEM OBLASTI

Nedelja, 19. februar 2023

  • 15.00 izpred OŠ Loka Črnomelj – PUSTNA POVORKA do TPC Zadružna cesta, kjer bo rajanje s srečelovom

Torek, 21. februar 2023

  • 10.00 - tradicionalno oznanjanje po mestnih ulicah
  • 16.00 – 19.00 v avli Kulturnega doma Črnomelj – OTROŠKO RAJANJE z izborom najlepših mask

Sreda, 22. februar 2023

  • 17.00 – POGREB Pusta v Jurjevanjski dragi
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj