Na vsebino

Razmere na cestah, vreme

Ceste:

Ponekod po Sloveniji sneži, sneg se oprijemlje cestišč, močan veter lahko dela snežne nanose. Vozne razmere so slabše kot običajno, zato so daljši potovalni časi. Na pot se ne odpravljajte brez ustrezne zimske opreme. Prepoved za tovorna vozila velja na cesti Novo mesto - Metlika. Verjetno je danes najboljše prevozno sredstvo vlak, v kolikor seveda pelje na vašo destinacijo.

Anja je na svoj FB profil pred pol ure napisala: "Cesta Črnomelj - Semič - Dolenjske - Straža - Novo mesto je normalno prevozna."

Kakšno je stanje na cesti prek Vahte in v Dragatušu pa lahko vidite na fotografijah spodaj (fotografiji sta narejeni ob 7:17)

Vreme:

Danes bo oblačno. Občasno bo snežilo, ob morju in na Goriškem večinoma rahlo deževalo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. Veter bo gradil snežne zamete. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 0, na Goriškem in ob morju okoli 6 °C.

Ponoči bodo padavine oslabele in povečini ponehale.

Jutri bo v notranjosti Slovenije oblačno, predvsem na jugu in vzhodu bo sprva občasno še rahlo snežilo. Na Primorskem in severovzhodu se bo čez dan delno zjasnilo. Še bo vetrovno. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem do 4, najvišje dnevne od -2 do 1, na Primorskem do 8 °C.

V nedeljo in ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod na jugu bo občasno naletaval sneg. Oba dneva bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja.

Vir: Promet.si, ARSO
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj