Na vsebino

Razstava Rebeke Adamič v Knjižnici Črnomelj

V Knjižnici Črnomelj smo včeraj pripravili drugo razstavo v sklopu likovnega natečaja Talenti - razstave mladih likovnikov v knjižnici. Svoja dela je na ogled postavila Rebeka Adamič, dijakinja 1. letnika Srednje šole Črnomelj, smer gimnazija.

Rebeka riše že od malih nog, z vstopom v šolo pa se je tej umetnosti posvetila nekoliko resneje. Obožuje umetnost – poleg risanja in slikanja se navdušuje tudi nad glasbo. Igra namreč klavir in poje. Najraje slika motive iz narave in arhitekture, všeč pa so ji tudi abstraktni motivi. Rada ustvarja z različnimi tehnikami, najbolj pa sta ji pri srcu svinčnik in akril, saj, kot pravi, si z njima lahko najbolj natančen. V času šolanja se je udeležila natečaja exstempora in slikarske kolonije na Gačah. Za svoje likovno ustvarjanje pa je prejela kar nekaj priznanj:

  • Priznanje občine Slovenj Gradec,
  • Bronasto priznanje na 12. likovnem natečaju “Po čebelah se zgleduj”,
  • Priznanje za sodelovanje na regijski ravni Evropa v šoli,
  • Priznanje za sodelovanje na natečaju moja domovina - moja občina - ali te poznam?,
  • Priznanje za sodelovanje na natečaju moja domovina - pridelam in jem domače,
  • Priznanje za sodelovanje na natečaju iz Ozlja “Slavini mladi akvarelisti”.

V času šolanja na OŠ Belokranjskega odreda Semič sta bila Rebekina mentorja učitelja likovne vzgoje Vlasta in Miha Henigsman, v gimnaziji pa jo pri likovnem snovanju spremlja profesorica Gordana Popovič Lozar.

Za glasbeno popestritev so poskrbeli trije mladi in nadarjeni pianisti: Žan Pašič iz Glasbene šole Gradus ad Parnassum ter Sofija Despotovič in Zoja Dragoš iz Glasbene šole Črnomelj, ki ju poučuje profesor Andrej Kunič.

Razstava bo na ogled do 10. novembra.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj