Na vsebino

Razstava Sare Bahor v knjižnici

V torek, 21. septembra, smo v Knjižnici Črnomelj pričeli novo, že 5. sezono likovnega natečaja Talenti-razstave mladih likovnikov v knjižnici.

Kot prva se je s svojimi likovnimi deli predstavila dijakinja 1. letnika Srednje šole Črnomelj, smer gimnazija, Sara Bahor.

Sara riše že od malih nog. Že kot majhna punčka je bila navdušena nad risanjem in z leti se je njen likovni talent samo še izboljševal in nadgrajeval. Sara pravi, da nima posebnega slikarskega vzornika, saj se ne rada primerja z drugimi. Pri ustvarjanju ideje črpa iz svoje glave, zelo rada pa riše v stilu drugih umetnikov. Kot pravi, ima zelo rada različne tehnike slikanja, v zadnjem času se posveča predvsem risanju rok. Zadnja leta se nekoliko bolj zateka k ekspresivnem slikanju. Zase pravi, da je zelo natančna oseba in slike ne dokonča, dokler ni popolna. Že nekaj let sodeluje tudi na kiparski koloniji, letos junija pa je bila izbrana med prvih, najboljših 8 od 79ih udeležencev. V času osnovnošolskega šolanja na OŠ Loka je bila Sarina mentorica profesorica Špela Vraničar, sedaj v gimnaziji pa jo pri likovnem snovanju spremlja profesorica Gordana Popovič Lozar.

Odprtje razstave sta z glasbo obogatila mlada in nadarjena glasbenika iz Glasbene šole Črnomelj, David Kopač na pozavni in Žak Kump na trobenti. Oba je na klaviaturah spremljal Andrej Kunič.

Razstavo si lahko v večnamenskem prostoru knjižnice ogledate do 15. oktobra.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj