Na vsebino

Regijsko srečanje DMG 2018, OŠ Metlika

V šolskem letu 2017/ 2018 je na OŠ Metlika že tretje leto od kar je začel delovati krožek DMG (Društvo mladi gasilec), na PŠ Suhor pa drugo leto. Krožek poteka pod vodstvom mentorja Tomaža Žuglja v Metliki in na Suhorju.

Na pomoč pri praktičnemu delu pa so nam priskočili na pomoč gasilci iz PGD Metlika in PGD Suhor.

Krožek DMG smo v letošnjem šolskem letu zaključili z regijskem srečanjem Društev mladi gasilec osnovnih šol Bele krajine, ki je bilo v četrtek, 24. maja 2018, ob 15.00 uri na OŠ Loka Črnomelj.

Tekmovanje je bilo sestavljeno iz teoretičnega dela in praktičnega dela. Znanje za teoretični del smo pridobivali skozi šolsko leto. Tekmovanje je potekalo v organizaciji OŠ Loka Črnomelj, GZ Črnomelj in Mladinske komisije pri RSBK. Sodelovalo je 26 ekip pri kategoriji mlajših in 9 ekip pri kategoriji starejših učencev.

Iz OŠ Metlika so nastopile tri ekipe v kategoriji mlajših učencev, iz PŠ Suhor pa je nastopilo 6 ekip ravno tako v kategoriji mlajših učencev.

Pri ekipi mlajših je naša ekipa, ki so jo sestavljali Aljaž Nemanič, Ivor Maček in Rok Žabčič, osvojila 3. mesto.

Vir: OŠ Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj