Na vsebino

Regijsko srečanje Mladi gasilec belokranjske regije v Metliki

V ponedeljek je na OŠ Metlika potekalo regijsko srečanje Društev mladi gasilec. Iz OŠ Belokranjskega odreda Semič se je srečanja udeležilo 5 ekip v kategoriji mlajših in 5 ekip v kategoriji starejših. Iz podružnične šole Štrekljevec pa so sodelovale 4 ekipe z mentorico Simono Ritonija.

Srečanje je bilo sestavljeno iz teoretičnega dela, kjer so mladi gasilci pokazali svoje znanje iz požarne preventive, zgodovine gasilstva in prve pomoči. Pri praktičnem delu pa so tekmovali v znanju vezanja vozlov, spajanja cevi na trojak, poznavanja gasilnikov in gasilskega orodja, metanja vrvi in vaji z vedrovko.

Na srečanju je sodelovalo rekordno število mladih gasilcev - 120 in sicer 29 ekip v kategoriji mlajših in 11 ekip v kategoriji starejših. Mladi gasilci OŠ Semič so pokazali veliko znanja in spretnosti, saj so, v kategoriji mlajših Patrik Bremec, Nastja Hudak in Jakob Konda dosegli 2. mesto, v kategoriji starejših pa so Tin Čengija, Nejc Novak in Jan Ogulin dosegli prav tako 2. mesto. Iz podružnične šole Štrekljevec je najboljša ekipa v kategoriji mlajših, ki so jo sestavljale Ula Rataj, Eva Žugelj in Sara Žnidaršič, zasedla 9. mesto .

Mentorica DMG, Brigita Černe, se zahvaljujem vsem, ki so kakorkoli pomagali pri pripravah ekip na tekmovanje. Posebna zahvala pa gre Andreju Jakši, Heleni Malnarič in Roku Kočevarju za nesebično pomoč pri praktičnih vajah, Darji Bremec za pripravo učencev na področju praktičnega znanja prve pomoči, PGD Semič za izposojo orodja za vajo z vedrovko ter pomoč pri izvedbi vaj in Gasilski zvezi Semič za kritje stroškov prevoza na srečanje. Mentorica DMG na podružnični šoli Štrekljevec Simona Ritonija se prav tako zahvaljuje za pomoč pri praktičnih vajah Mitji Banovcu, Gašperju Kambiču, Jerneju Sepaherju in PGD Štrekljevec.

Ostale uvrščene ekipe:

Mlajši:

8. mesto: Lara Rogina, Hana Mujakić, Valentin Kovačič

12. mesto: Nej Požek, Luka Štravs, Kevin Fajdiga

13. mesto: Branko Golobič, Lana Plut, Jaka Weiss (Štrekljevec)

14. mesto: Tinkara Ogulin, Lana Veselič, Ema Sever (Štrekljevec)

15. mesto: Žan Luka Čengija, Mark Slak, Jure Požek

22. mesto: Gašper Denčič, Dejan Kastelec, Nejc Pašič (Štrekljevec)

24. mesto: Luka Lah, Matej Lah, Matic Marentič

Starejši:

4. mesto: Simona Kastelec, Tija Sever, Brina Fajdiga

7. mesto: Nuša Stariha, Dalia Mujkić, Lea Vlahovič

8. mesto: Žan Turk, Anže Lah, Tanja Malenšek

9. mesto: Nina Weiss, Iza Majcen, Nika Malnarič

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj