Na vsebino

Regijsko tekmovanje ekip prve pomoči v Semiču

V soboto je v Semiču potekalo regijsko tekmovanje ekip prve pomoči RK in CZ Dolenjske in Bele krajine, ki ga je organizirala Uprava RS za zaščito in reševanje, Izpostava Novo mesto in Območno združenje Rdečega križa Črnomelj v sodelovanju z Občino Semič.

Na tekmovanje se je prijavilo 13 ekip, ki so tudi uspešno končale svoje delo. Tekmovalci so tekmovali na štirih deloviščih, katera so predstavljala različne situacije nesreč. Nesreča v zaprtem prostoru, kjer se zruši del zgradbe, nesreča na otroškem igrišču ob hudem neurju, prometna nesreča in nesreča pri delu na polju so bile simulacije katere je pripravila vodja ocenjevalcev Gordana Petrušić ini so jih tekmovalci morali pravilno oskrbeti.

Zmagala je ekipa RKS OZ Novo mesto, druga pa je bila mešana ekipa PGD in RKS OZ Črnomelj, vendar so po mnenju ocenjevalcev vse ekipe pokazale zelo dobro znanje pri oskrbi poškodovanih oseb.

Vir: RKS OZ Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj