Na vsebino

Regionalna turistična cesta Vinica – Stari trg ob Kolpi tudi uradno odprta

V Špeharjih je danes potekalo uradno odprtje modernizirane regionalne turistične ceste Vinica - Stari trg ob Kolpi. Zbrane sta nagovorila županja občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič in direktor Direkcije RS za infrastrukturo Damir Topolko. Slednja sta s prerezom traku skupaj s predsednico KS Stari trg ob Kolpi Renato Butala ter predsednikom KS Sinji Vrh Borisom Fortunom simbolično odprla cesto, katere izgradnja je bil dolgotrajen projekt. Za prijeten kulturni program so poskrbeli učenci iz OŠ Stari trg ob Kolpi.

Z današnjim dogodkom je Direkcija RS za infrastrukturo tudi simbolično zaključila dolgoletni projekt. Asfaltiran je celotni odsek regionalne turistične ceste R3-919 Vinica-Stari trg ob Kolpi, katerega skupna dolžina je nekaj več kot 20 kilometrov. Cesta predstavlja povezavo med Vinico in Starim trgom ob Kolpi, ki omogoča boljšo povezavo lokalnega prebivalstva v krajih ob njej in ob Kolpi z večjimi kraji ima pa tudi pomemben turističen pomen.

V obdobju 2015-2016 je bila izvedena predzadnja etapa modernizacije regionalne turistične ceste Vinica – Stari trg ob Kolpi, in sicer od samega naselja Špeharji v dolžini okoli 2,5 km.

V letošnjem letu je bila izvedena še zadnja etapa, in sicer od km 15.700 do km 17.300 v skupni dolžini 1,6 km, s čimer se je tudi zaključila modernizacija celotnega odseka. V sklopu del v zadnji fazi je bilo urejeno tudi odvodnjavanje in postavljeno 460 metrov lesene varovalne ograje. Vrednost del zadnje etape je bila 822.000 EUR.

Modernizacija celotnega odseka turistične ceste R3-919 Vinica-Stari trg ob Kolpi je bila financirana s strani Direkcije RS za infrastrukturo, ki je tudi v celoti vodila projekt.

Video posnetek z dogodka si lahko ogledate TUKAJ.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj