Na vsebino

Reševanje prostorske stiske ZD Metlika (foto)

Foto (naslovna): A.R.
Foto (naslovna): A.R.

V Metliki je te dni stekla gradnja prizidka, s katerim bodo razbremenili prostore Zdravstvenega doma Metlika in ga rešili pereče prostorske stiske. Naložba bo skupaj z davkom stala nekaj manj kot 1,11 milijona evrov. Ministrstvo za zdravje bo zanjo prispevalo skoraj 600.000 evrov in Eko sklad dobrih 110.000 evrov.

Razliko bosta pokrila Občina Metlika in Zdravstveni dom Metlika. Dela nameravajo končati v desetih mesecih.

Gre sicer za prizidek dveh kubusov v treh nadstropjih. Ker so nekatere metliške zdravstvene ambulante zdaj prisiljene delovati v dveh izmenah, pa bodo z novimi prostori odpravili omenjeno prostorsko stisko.

V prizidku bodo uredili prostore za splošno in družinsko medicino, za zdravstveno varstvo predšolskih otrok in mladine in za zdravstveno varstvo žensk.

Zaradi gradnje prizidka je glavni vhod v stavbo zaprt. Dostop v zdravstveni dom je omogočen z zadnje strani (s parkirišča oz. pri blokih). Za gibalno ovirane oziroma invalide na vozičkih je dostop omogočen preko urgence.

Zaradi poslabšanja epidemioloških razmer je tako kot v ostalih zdravstvenih ustanovah po Sloveniji, tudi v prostorih ZD Metlika obvezna uporaba zaščitne maske ter razkuževanje rok. Izjema so otroci do dopolnjenega 6. leta starosti ter osebe s posebnimi potrebami.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj