Na vsebino

Rezultati šolskega tekmovanja iz znanja kemije za Preglove plakete 2020

V ponedeljek, 9. marca 2020, je na slovenskih srednjih šolah potekalo šolsko tekmovanje iz znanja kemije za Preglove plakete. Udeležilo se ga je 25 dijakov z gimnazije Črnomelj (6 iz prvih, 8 iz drugega, 9 iz tretjega in 2 iz četrtih letnikov).

Uvrstitve so bile sledeče:

  1. letniki: 1. mesto je zasedla Tjaša Ivanetič (1. aG), 2. mesto si delita Žana Pintarič (1. aG) in Vito Stegne (1. bG), na 3. mestu pa je Matevž Lesica Štirn (1. bG).
  2. letnik: Na 1. mesto se je uvrstil Vid Kavčič, 2. mesto si delita Manca Bajuk in Nika Vidmar, 3. mesto pa je zasedla Maja Suhorepec.
  3. letnik: 1. mesto si je prislužil Matic Plut, 2. mesto Ema Prevalšek, na 3. mesto se je uvrstil Kevin Požek.
  4. letniki: Tekmovali sta le dve dijakinji, Urša Konda in NinaTežak (4. aG), in si s skoraj 94 % doseženih točk delita 1. mesto.

Dovolj točk za bronaste Preglove plakete so dosegli dijaki: Vid Kavčič (2. aG), Matic Plut in Ema Prevalšek (3. aG) ter Urša Konda in Nina Težak (4. aG).

Na državno tekmovanje pa so uvrščeni dijaki: Tjaša Ivanetič (1. aG), Vid Kavčič (2. aG), Matic Plut (3. aG), Urša Konda in Nina Težak (obe 4. aG)

Vsem sodelujočim dijakom, še posebej dobitnikom bronastih Preglovih plaket in uvrščenim na državno tekmovanje, iskreno čestitamo.

Vir: Srednja šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj