Na vsebino

Robert Vidervol in Waka prva v Štanjelu

Robert Vidervol in jazbečar Waka.
Robert Vidervol in jazbečar Waka.

Klub ljubiteljev psov jamarjev Slovenija in LKD Gorica – Nova Gorica sta 9. in 10. oktobra v Štanjelu organizirala Mednarodno vsestransko uporabnostno preizkušnjo za jazbečarje VUP CACIT in Mednarodno vsestransko uporabnostno preizkušnjo za pritlikave in kunčje jazbečarje. Dogodek je privabil veliko število ljubiteljev pasme in vodnikov teh vsestranskih lovskih psov iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Nemčije in Češke.

V kategoriji standard je Črnomaljec Robert Vidervol s svojim psom Waka zasedel prvo mesto in osvojil naziv mednarodni prvak v delu C.A.C.I.T., ki ga podeljuje mednarodna kinološka zveza FCI.

V tekmovalnem delu je bilo ves čas napeto, saj sta prvouvrščena na državnem tekmovanju, ki je potekalo septembra na Vahti, Fritz z vodnikom Leo Fabianiem, tudi tokrat pokazala izjemno pripravljenost in sta šele v zadnji neobvezni disciplini (vodno delo) izgubila nekaj točk ter prepustila zmago Vidervolu in Waki.

Njunega uspeha se veselijo tudi člani Lovsko kinološkega društva Bela krajina in upajo, da bo v Robijevi lovski sobi k letošnjim lovorikam v bodoče "prisedla" še kakšna nova.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj