Na vsebino

S povezovanjem do uspešnega kreiranja prihodnosti

Ekipa Poslovne hiše Stratus smo v torek gostili podjetniško mrežo The Glue, ki je pripravila delavnico »Kako ustvariti učinkovito zgodbo poslovnih aktivnosti«.

Celoten proces je vodil Jose Antonio Morales (ustanovitelj treningov po metodi Fear & Fail ter lastnik Aurora Coworking). Prisotne je želel usmeriti v ustvarjanje svoje zgodbe, ki bi prišla iz globin njihove biti in bi izražala njihovo pristnost.

Svoje pristne poslovne zgodbe, ki so poslušalcem dale spodbudo in inspiracijo, da svojo zgodbo napišejo še bolje, so predstavili tudi štirje izjemni podjetniki.
Svoje izkušnje so z nami delili Andreja Cepuš (ustanoviteljica Envir.si), Gaber Marolt (lastnik NLP Center), Ina Kukovič Borovnik (ustanoviteljica BELA VODA) in Marina Markežič (iskalka inovacij CONDA).

Na delavnici »INNOVATION WORKSHOP« pa je bilo govora o namenskem/zavestnem oblikovanju kulture v podjetju, timu in v življenju nasploh, z namenom, da posameznik postane bolj kreativen, inovativen in da drug z drugim bolje in bolj jasno komuniciramo, lažje sodelujemo in več soustvarimo. Skozi posebno orodje, ki ga je razvil Jose v pomoč posameznikom, z namenom, da si ustvarijo VIZIJO PRIHODNOSTI, ki bo ulovljiva že na dnevni bazi, so poslušalci izpostavili svoje vrednote in vsakdanje dejavnosti, ki izražajo to vizijo (www.newyearcanvas.com).

Namen tega dela dogodka je bil tudi, da prisotni ugotovijo, v kateri fazi so oz. kakšno je trenutno stanje v njihovem podjetju, organizaciji ali timu glede kulture inovativnosti. Delavnica pa se ni končala tisti dan, saj bodo udeleženci v prihodnje dobili po Skypu povratne informacije, nasvete in skupaj s Josejem preučili morebitne aktivnosti, ki bi jih lahko izvajali, da bi namenoma vzpostavljali kulturo inovativnosti v svojem krogu, skupnosti, organizaciji, podjetju ali družini.

To je bil hkrati tudi prvi uradni dogodek za vse prebivalce naše poslovne hiše, da se spoznajo, povežejo in sklenejo še kakšno novo poslovno sodelovanje. Skupaj s številnimi inovativnimi podjetniki in poslovnim inkubatorjem (RIC Bela krajina) uresničujemo vizijo Stratusa in smo veseli, da postajamo središče podjetništva v Beli krajini. Zato, hvala vsem, ki ste del naše skupnosti.
V Poslovni hiši Stratus pač ne dobite le pisarne, ampak tudi vsebino - predavanja, delavnice, mreženje in podporo.

Izjave nekaterih udeležencev po dogodku:

»Dogodek je bil super za evalvacijo samega sebe – ugotovili smo, da se večinoma definiramo s tem, kar počnemo, kaj je naša služba, pozabili smo, kako se predstaviti skozi druge plati – kaj radi počnemo, kateri so naši hobiji, kakšno glasbo poslušamo, kaj nas sprošča, kako se zabavamo. Če to združimo z delom, lahko to počnemo vsak dan. Poleg tega smo se našli v pripovedovanju osebnih zgodb govorcev, nekdo je lahko našel motivacijo, nekdo izgubljeno moč, spet drug je dobil potrditev, da je na pravi poti. Bili so pravi ljudje s pravo energijo, kar se je pokazalo tudi po dogodku, ko smo se še osebno in posamezno pogovorili z gosti večera. Vsi se srečujemo z ovirami, prav pa je, da si pri preskakovanju le-teh pomagamo. Mislim, da je to namen ekipe The Glue in PH Startus, delavnica pa je bila korak bližje k realizaciji tega cilja. Upam, da bo takšnih dogodkov še več.« (Mateja Vukšinič)

»Hvala za top organizacijo delavnice! Res prijetna osvežitev v svetu podjetništva, ko v poplavi informacij kaj smeš početi in česa ne, da uspeš; vidiš, da se s srčnostjo, vizijo in povezanostjo tudi da doseči vse to in še več.« (Martina Simonič)

»Res super dogodek, ki me je spomnil na pomembnost postavljanja prioritet, izpostavljanja pristnosti in mi dal veliko motivacije.« (Sanja Zvonkovič)

»V podjetništvu in življenju nasploh je izredno pomembno, da znaš ostati zvest sebi in hkrati dovoliš, da te navdihujejo novi ljudje, drugačni dogodki, različni pristopi. Tudi jaz sem dobila motivacijsko brco v rit. Vesela sem bila snidenja, pa novih spoznanj tudi. Zdaj pa v akcijo, novim zmagam naproti.« (Sabina Gosenca)

Vir: Poslovna hiša Stratus / The Glue
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj