Na vsebino

Šampion in kopica zlatih medalj na državnem ocenjevanju vin

Foto: Vinska klet Metlika
Foto: Vinska klet Metlika

V Gornji Radgoni so predstavili rezultate 47. odprtega državnega ocenjevanja vin - Vino Slovenija Gornja Radgona in 11. ocenjevanja EKO vin pod okriljem 59. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA, ki sta potekala od 12. do 14. julija. Skupno so ocenili 568 vzorcev 150 vinarjev, kar je le malenkost manj kot prejšnja leta, kakovost vin pa je bila vrhunska.

Na ocenjevanju so se znova izkazali v Vinski kleti Metlika, saj so med belimi suhimi mirnimi vini nearomatičnih sort prejeli najvišje priznanje, naziv šampion za vino Chardonnay, letnik 2020. Poleg tega so osvojili še pet zlatih medalj (Metliška penina zelo suha 2015, Modra frankinja prestige 2018, Metliška črnina (vzorec 1) 2020, Metliška črnina (vzorec 2) 2020, Belokranjec ptp 2020) ter dve srebrni medalji za Rose in Sauvignon, oba letnika 2020.

»Nad tem uspehom smo izredno navdušeni, saj je vsako vino rezultat skrbnega dela naših članov vinogradnikov in strokovne enološke ekipe, ki s posebno predanostjo, strokovnostjo in spoštovanjem do vinogradnikov in vina, ohranijo v vinu najvišjo kakovost, ki se odraža v prestižnih nagradah in priznanjih tako doma kot po svetu. To je le še potrditev preteklega trdega dela, tradicije, znanja, ki se prenaša iz generacije v generacijo, na kar smo izredno ponosni,« so ob novem uspehu zapisali v Vinski kleti Metlika.

Na omenjeno ocenjevanje pa je prispelo tudi veliko število penečih vin, kar je verjetno posledica trenda povpraševanja po teh vinih, po drugi strani pa tudi večjega števila slovenskih peničarjev. Izvrstno so se odrezale tudi Penine Simonič iz Semiča, saj so za svoje penine osvojili šest zlatih in štiri srebrne medalje.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj