Na vsebino

Še dobro, da so veslala dekleta ...

Z dijaki 1. in 2. letnika programa oblikovalec kovin, 3. letnika programa strojni tehnik in 3. letnika gimnazije smo se v sredo izpred Srednje šole Črnomelj odpeljali na veslanje po reki Kolpi.

Najprej smo se v eko vasici Rinčica v Radencih opremili z neoprenskimi škornji, čeladami, rešilnimi jopiči in vesli ter se odpeljali nad vas Laze pri Predgradu na vstopno točko za veslanje. Že vožnja na start je bila avantura in prav nobenega ni zeblo v kombijih.

Na prvem kilometru veslanja smo se seznanili s tehniko veslanja in se dogovorili o prehodih slapov. Na prvem slapu nam je nekoliko višja Kolpa prvič pokazala zobe, a to ni bil razlog za slabo voljo. Kljub dokaj hladni Kolpi (nekje okrog 16 stopinj Celzija), temperatura ni bila prepreka za kopanje tako dijakov kot spremljevalk.

Zaradi nekoliko narasle Kolpe bi lahko hitreje napredovali, a ni šlo. Nekateri dijaki so dan prej sošolcu za 18. rojstni dan postavljali mlaj in so imeli rahlo utrujene roke. Še dobro, da so veslala dekleta, sicer …

Spremljevalci Irene Francisca Iglič, Simona Pirh Pavlič, Vlasta Pezdirc in Brane Adlešič, kakor tudi dijaki, smo si bili enotni, da smo aktivno preživeli prečudovit dan na reki Kolpi.

Vir: Srednja šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj