Na vsebino

Še nam je mar za okolje v katerem živimo

Pred štirinajstimi dnevi smo v sklopu KD Stari trg ob Kolpi očistili okolico kulturnih znamenitosti korit in izvirne jame Peč, ki sta bili v lanskem letu v projektu Čredniške poti obnovljeni. V soboto pa smo PGD Radenci in PGD Stari trg ob Kolpi očistili okolico krajev. Sicer nam je cvetočo pokrajino popoldne pobelil sneg, vendar nam ni vseeno v kakšnem okolju živimo. Nepravilno odloženi odpadki v naravnem okolju niso le vizualno moteči, temveč imajo tudi negativen vpliv na okolje in posledično na naše zdravje. Da bo naša narava ostala čista in nas še dolgo navduševala v svoji lepoti, tudi vi kaj storite za njo.

Naj vas še opozorim na možnost, da lahko vsako gospodinjstvo brezplačno enkrat letno naroči kontejner za kosovne odpadke na Komunali Črnomelj. Predlagam, da se te možnosti poslužite, se morda v vasi organizirate, da več gospodinjstev skupaj naroči kontejner, če se izkaže, da imate potrebo po njem. Gozd, obrežja Kolpe in druga mesta nikakor niso kraj, kamor bi odmetavali gradbene in druge kosovne odpadke, kajne?

Vsi se premalo zavedamo, kako pomemben za življenje in obstoj je naš odnos do narave in okolja. Zaradi neodgovornosti je ekološka katastrofa vedno večja, posledice pa se prenašajo na prihodnje generacije.

In na koncu....9. april je dan za spremembe....bodi sprememba tudi ti. Ne prepuščaj se toku, spreminjaj tudi ti!

Vir: KS Stari trg ob Kolpi

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj