Spoštovani svojci in obiskovalci,

z veseljem sporočamo, da bomo z današnjim dnem še nekoliko SPROSTILI režim obiskov in izhodov naših stanovalcev.

Obiski se bodo lahko izvedli pri vseh naših stanovalcev ob upoštevanju vseh smernic, ki še vedno veljajo za preprečevanje prenosa okužbe COVID-19 in pod določenimi pogoji.

Obiski so dovoljeni za NAJVEČ DVE ZDRAVI osebi pri posameznem stanovalcu enkrat na dan.

Obiski so dovoljeni VSAK DAN:

- dopoldan: 9.00-11.00

- popoldan: 15.00-17.00

Ker epidemiološka slika v okolju še ni ugodna in veljajo določeni ukrepi , spremljamo epidemiološko sliko obiskovalcev, zato je treba pred izvedbo obiska izpolniti VPRAŠALNIK ki je dostopen na http://www.domcrnomelj.si/sl/dejavnost_doma/obiski-2/.

V izogib vrsti in vašemu čakanju na recepciji oziroma pred domom je zaželeno je da ga izpolnjenega že prinesete s seboj.

Termine in način obiskov bomo sproti prilagajali glede na epidemiološke razmere in zdravstveno stanje stanovalcev.

Obiski so dovoljeni v sobah stanovalcev, v avli doma in v okolici doma.

Obiskovalec med obiskom ves čas uporablja vso zaščitno opremo, ki mu bo določena glede na mesto in vrsto obiska.

NAJAVA OBISKA:

Predhodna najava je potrebna SAMO pri stanovalcih:

- pri katerih je poteklo že 6 mesecev od okužbe s COVID-19

- pri stanovalcih, ki niso preboleli ali bili v celoti cepljenji proti virusu SARS-CoV-2, ali je preteklo obdobje treh mesecev od celotnega cepljenja.

Za stanovalce in obiske, ki se morajo najaviti velja drugačen režim obiskov in še vedno so določeni tudi prostori obiskov. (recepcija, jedilnica)

Na obisk se lahko naročite od ponedeljka do petka med 09.00 in 10.00 uro po e-pošti barbara.sopcic@ssz-slo.si ali na tel. št. 07 30 56 272. Zaradi prilagojenega dela v domu in omejenih zmožnosti števila obiskovalcev vas prosimo, da počakate na potrditev termina obiska.

PRINAŠANJE PREDMETOV:

Če boste svojemu dragemu prinesli kakšno malenkost, je pri tem treba upoštevati splošne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2, ki so objavljeni na naslovu https://www.nijz.si/.../preprecevanje-okuzbe-z-virusom....

Prosimo vas, da so prinesene stvari v zmernih količinah in da ne prinašate hitro pokvarljivih živil.

IZHODI STANOVALCEV

Pri stanovalcih, ki so OKUŽBO PREBOLELI v obdobju 6 mesecev, oziroma SO BILI V CELOTI CEPLJENI proti virusu SARS-CoV-2 v obdobju 3 mesecev:

- izhod stanovalca je dovoljen po predhodnem dogovoru z odgovorno osebo.

- potrebno je opredeliti časovnico (trajanje) izhoda stanovalca.

- stanovalec se po vrnitvi v dom stušira in preobleče v čista oblačila. Vrne se v svojo sobo.

Pri stanovalcih, ki okužbe NISO PREBOLELI, oziroma NISO BILI V CELOTI CEPLJENI proti virusu SARS-CoV-2:

- izhod stanovalca je dovoljen po predhodnem dogovoru z odgovorno osebo

- potrebno je opredeliti časovnico (trajanje) izhoda stanovalca

- stanovalec se po prihodu nazaj namesti v sivo cono

- stanovalec se po vrnitvi v dom stušira in preobleče v čista oblačila.

Zavedamo se pomembnosti vsakega stika s svojci, zato so vedno možni tudi individualni dogovori za izvedbo obiskov ali izhodov izven določenega termina, o čemer se boste dogovorili po e-pošti ali po telefonu.

Še vedno to niso tisti popolnoma »pravi« obiski, ki smo jih bili vajeni in ki bi si jih želeli, ampak v teh okoliščinah moramo še vedno ravnati previdno, zato vas prosim za upoštevanje vseh navodil, saj bomo le tako lahko poskrbeli za varnost svojih stanovalcev, vaših najdražjih.

O vseh zadevah vas bomo sproti obveščali. Vse natančne informacije o poteku obiskov lahko kadarkoli dobite od naših sodelavcev na ustaljen način. (telefon, elektronska pošta)

Veselimo se ponovnega srečanja z vami in postopne normalizacije življenja v domu. Z željo, da smo še naprej odgovorni in ostanemo zdravi, vas lepo pozdravljam.