Na vsebino

Semič zmagovalec v kategoriji "Trška jedra"

Osnova projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna je tekmovanje slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti. Projekt prerašča v vseslovensko gibanje za urejeno okolje in gostoljubnost. Slednja pa na svoj način odkriva širino in vsebinski smisel slogana Turizem smo ljudje.

Namen projekta je spodbujati in ozaveščati ljudi, da urejajo svoje bivalno, krajevno, podjetniško in društveno okolje, to je okolje, kjer stanujejo, žive, delajo, se družijo in dopustujejo. Projekt je hkrati spodbuda za dobro organizirane redne dejavnosti komunalnih, okoljevarstvenih podjetij in drugih služb ter vedno bolj prispeva k urejenosti in prijetni celostni podobi Slovenije.

Natečaj Moja dežela – lepa in gostoljubna poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja. V vseslovenskem tekmovanju v urejenosti in gostoljubnosti, v katerem Turistična zveza Slovenije kot organizator posebno pozornost posveča zelenemu turizmu in trajnostnemu razvoju, so sodelovali številni slovenski kraji/mesta ter drugi deležniki v turizmu.

V okviru letošnjih Dnevov slovenskega turizma se je odvil zaključek prireditve jubilejnega 30. tekmovanja Moja dežela - lepa in gostoljubna, na kateri so najbolj urejeni in gostoljubni slovenski kraji prejeli priznanje Turistične zveze Slovenije. Na večernem dogodku pa so podelili najvišja priznanja s področja turizma.

Prestižno priznanje Moja dežela lepa in gostoljubna 2021 za prvo mesto v kategoriji "Trška jedra" je včeraj prejel Semič.

"Ponosni smo na ta dosežek, ki je odraz dolgoletnih prizadevanj vseh občank in občanov. Priznanje pa pomeni tudi obvezo, da bomo v prihodnje še bolj skrbeli za lep videz našega trškega jedra in občine kot celote," so zapisali na Občini Semič.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj