Na vsebino

Semiški občinski svet z novima članicama

Semiški občinski svetniki so na včerajšnji drugi redni seji novega občinskega sveta po tistem, ko je županji Poloni Kambič zaradi nezdružljivosti svetniške in županske funkcije prenehal mandat svetnice, mandat potrdili Špeli Pašič iz vrst Liste Polone Kambič in Gibanja Zdrava družba.

Poleg tega so na podlagi rezultata nedeljskih naknadnih volitev predstavnika romske skupnosti v občinskem svetu, potrdili mandat Valeriji Hudorovac, ki bo v 14-članskem občinskem svetu zastopala interese te narodnostne skupine. Naknadne volitve je semiška občina razpisala, ker na lanskih jesenskih lokalnih volitvah za položaj romskega svetnika ni bilo kandidatov.

Za člane novega nadzornega odbora občine so svetniki potrdili Staneta Vidmarja, Martino Štravs in Miho Ivanetiča. Potrdili so tudi člane stalnih odborov in komisij občinskega sveta v novem mandatnem obdobju.

Občinski svet se je med drugim seznanil tudi s poročilom o članstvu v občinskih organih in delovnih telesih ter organih javnih zavodov, javnih podjetij in skladov, katerih ustanoviteljica ali soustanoviteljica je semiška občina.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj