Na vsebino

Skavtsko poletje

Skavti Stega Duma med brezami, ki prihajamo iz celotne Bele krajine in se skozi leto redno srečujemo na tedenskih srečanjih, smo poleti doživeli vrhunec preteklega skavtskega leta. Vse starostne skupine smo se namreč odpravile na poletne tabore po različnih koncih Slovenije.

Najmlajši skavti, volčiči in volkuljice, smo se letos na tabor, ki je trajal od 22. do 27. julija, odpravili v Olimje. Na taboru smo se šolali na akademiji za neverjetne, kjer so nas mentorji urili na različnih področjih - hitrost, natančnost, ravnotežje, spomin, miselne uganke. V sklopu šolanja smo opravili tudi tri misije in sicer razrešili rop čokoladnice Olimje, deaktivirali bombo na kopališču v Aqualuni in ponoči poiskali zločinca, ki nam je ukradel pomemben izum. Na taboru smo se zelo zabavali, se igrali različne igre in se naučili, kako pomembno je biti sočuten, opaziti potrebe drugih in jim pomagati

Skavti čete, izvidniki in vodnice, smo med 19. in 28. 7. 2019 taborili na travniku ob vasi Krka. Šotore in vse zgradbe smo si postavili čisto sami, z znanjem, ki smo ga pridobili skozi skavtsko leto. Nova znanja pa smo pridobivali tudi na taboru, preko delavnic in velikih iger, obiskali pa so nas tudi gostje iz Slovenske filantropije. Na taboru sta nas čakala dva velika preizkusa in sicer smo se najprej podali na potep, kjer smo v manjših skupinah sami raziskovali okoliške vasi ter si v njih našli prenočišče za eno noč. Drugi preizkus pa je bila pot preživetja, ki je od nas zahtevala spust po zip-linu, hojo po visokih vrveh, plazenje po blatnem rovu … Ob vsem tem smo poudarjali, kako pomembna je skupnost, v kateri bivamo, poleg tega pa tudi sprejemanje tako pozitivnih kot negativnih lastnosti ljudi, ki nas obdajajo.

Najstarejši skavti, popotniki in popotnice, pa smo se odpravili na popotovanje po severozahodnem del naše domovine. Pot smo začeli v Logu pod Mangartom ter preko Bovca, Kobarida in Tolmina prišli do Mosta na Soči. Večino poti smo opravili peš in navdušeno opazovali čudovito naravo v okolici reke Soče. Tabor smo preživeli v skupnosti skavtskih bratov in sester in ga dodatno popestrili z adrenalinskim raftingom po Soči, enodnevnim potepom brez voditeljev ter pomočjo Tolminskim skavtom pri obnovi njihovega skladišča. Ob koncu tabora so se iz naše skupnosti poslovili 4 člani, ki bodo svojo skavtsko pot nadaljevali kot voditelji. V tednu dni, ki smo ga preživeli skupaj smo spoznali, da moramo zaupati v sebe in verjeti v stvari, ki nam bodo pomagale iti naprej v življenju.

Ob koncu poletja se polni skavtskega duha in moči, ki smo si jih nabrali, že veselimo novih dogodivščin. Z oktobrom namreč skavti pričenjamo novo skavtsko leto, ki nam bo prineslo nove podvige in izkušnje, na katere vabimo tudi nove člane.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj