Na vsebino

Skrivnostna Krupa

Pod takšnim naslovom je letos potekal že 36. slikarski Ex tempore mladih likovnikov Bele krajine.

Tema slikarskega Ex tempora je bila Skrivnostna Krupa, zato je ob ogledu slik, ki so nastale na prostoru ob izviru reke Krupe, opaziti številne barvne odtenke, tople, harmonične in kontrastne barve. Kot je na nocojšnjem odprtju razstave del povedala Vlasta Henigsman, so likovni pedagogi veseli, kadar nastanejo taka likovna dela in prav extempore je priložnost zanje.

V 36-ih letih je tako nastalo že okoli dva tisoč slik, na katerih so prikaane arhitekturne in krajinske lepote Metlike, Črnomlja, Semiča, Vinice, Starega trga ob Kolpi, Krajinskega parka Lahinja, Krupe, skratka, cele Bele krajine, saj se organizatorji že vrsto let trudijo, da poiščejo kaj novega in zanimivega.

Slike si bodo lahko ogledali vsi belokranjski šolarji in starši, saj bodo le-te gostovale po vseh belokranjskih šolah. Končno pa slike dobijo sponzorji, ki so sodelovali na letošnjem dogodku.

Kratek video z odprtja si lahko ogledate TUKAJ.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj