Na vsebino

Skupna razstava likovnih talentov 2022

V torek, 21. junija, smo v Kreativni hiši mladih odprli skupno likovno razstavo vseh mladih razstavljavcev, ki so se s svojimi likovnimi deli predstavili na mesečnih razstavah v knjižnici. Razstave so potekale od meseca septembra pa vse do meseca maja. V letošnjem šolskem letu se je na natečaj prijavilo 11 mladih ustvarjalcev iz različnih belokranjskih osnovnih šol ter iz srednje šole. S svojimi deli pa se je imelo priložnost na mesečni razstavi javnosti predstaviti 9 razstavljavcev. Če so se v prvih letih na natečaj prijavljali le mladi talenti iz naše občine, torej Občine Črnomelj, nas danes lahko razveseljuje podatek, da se na natečaj prijavljajo tudi učenci iz sosednjih občin, občine Semič in Metlika.

Z likovno obarvano dejavnostjo, katero izvajamo v Knjižnici Črnomelj, smo pričeli pred petimi leti, na pobudo domačina, akad. slikarja Roberta Lozarja. V vseh teh letih se je na mesečnih razstavah s svojimi likovnimi deli predstavilo že 37 učencev in dijakov. In prav to je tudi glavni namen tega natečaja – dati mladim, talentiranim ustvarjalcem možnost, predvsem pa priložnost, da svoja dela postavijo na ogled in se z njimi predstavijo širši javnosti. Marsikateremu od njih je to lepa in spodbudna popotnica in motivacija za nadaljnje delo in ustvarjanje na tem področju.

V letošnjem šolskem letu je strokovna komisija, katero sestavljajo akad. slikar Robert Lozar ter prof. likovne umetnosti Jasmina Strugar in Špela Vraničar, na podlagi prispelih izdelkov izbrala 9 kandidatov. Svoja dela so tako na ogled postavili: Sara Bahor, Rebeka Adamič, Manca Kapele, Ada Lozar, Lucija Kostelec, Urban Kočevar, Tjaša Davidović, Maruša Šneler in Žana Pintarič.

Hvala vsem mentorjem za sodelovanje in vso podporo, ki jo nudite svojim učencem in dijakom.

Že vseh pet let pa so del mesečnih razstav tudi učenci iz Glasbene šole Črnomelj. Tokrat je dogodek z glasbo obogatil David Kopač na pozavni, kateri deluje pod mentorstvom profesorja Uroša Veglja. Na klavirju ga je spremljal profesor Andrej Kunič.

Razstavo si lahko v prostorih Knjižnice Črnomelj ogledate do 8. julija.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj