Na vsebino

Slovenija: zaradi koronavirusa devet mrtvih

Po zadnjih podatkih je v Sloveniji potrjenih 632 okužb s koronavirusom. Od tega je 90 oseb hospitaliziranih, 22 pa jih je na intenzivni negi. Umrlo je devet ljudi.

Včeraj so potrdili 70 novih okužb s koronavirusom, tako da je skupno število potrjenih primerov naraslo na 632 primerov. Do zdaj so opravili 18.369 testiranj, od tega včeraj 1.075. Za zdaj je v Sloveniji zaradi bolezni covid-19 umrlo devet oseb.

Danes so potrdili še dve smrtni žrtvi, skupno število pa je po podatkih urada vlade za komuniciranje tako naraslo na devet. V celjski bolnišnici sta v četrtek in danes umrla oskrbovanca Doma starejših občanov Šmarje pri Jelšah, v Kliniki Golnik pa je danes umrla ena oseba. Po navedbah Ukoma gre za starejše osebe s pridruženimi boleznimi, poroča STA.

Kot so navedli na spletni strani Doma starejših občanov Metlika, so med zdravljenjem v bolnišnici za posledicami koronavirusa umrli štirje njihovi stanovalci. Štirje naj bi tako bili iz doma Šmarje pri Jelšah, umrl pa je tudi 67-letnik, ki je imel več pridruženih bolezni.

V mariborskem kliničnem centru šest pacientov v kritičnem stanju

Iz mariborskega kliničnega centra so sporočili, da je pri njih hospitaliziranih 28 pacientov, od tega je šest bolnikov zdravljenju na intenzivni enoti. Vseh šest je intubiranih oziroma so priklopljeni na respirator. 93 zaposlenih v bolnišnici je trenutno preventivno v domači izolaciji, nadaljnjega širjenja okužbe med zaposlenimi pa v UKC Maribor niso zaznali.

Prvi primer okužbe z novim koronavirusom tudi v Slovenski vojski

Medtem o prvi okužbi s koronavirusom poročajo tudi iz slovenske vojske. Pripadnike, ki so bili v stiku z okuženim, so že identificirali in testirali. Vsi testi na okužbo s koronavirusom so bili negativni. Razkužili so tudi prostore, v katerih se je okuženi nahajal, so zapisali na spletni strani Slovenske vojske, poroča STA.

Število okuženih v Sloveniji in po regijah lahko spremljate TUKAJ.

Število okuženih po vsem svetu pa lahko spremljate na povezavi TUKAJ.

Vir: Siol.net

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj