Na vsebino

Sneg povzroča izpade elektrike, v Radovičih ogrožen kmetijski objekt

Zaradi z vetrom in snegom povezanih težav so ponekod ostali brez elektrike. Po podatkih Elektra Ljubljana je brez elektrike 766 uporabnikov na območju Bele krajine in Trojan. Večinoma gre za posledice podrtih dreves na daljnovodih in potrganih žic zaradi vetra. Kot so pojasnili, so vse ekipe na terenu in se trudijo vzpostaviti normalno stanje. Napake odpravljajo sproti, delo naj bi končali do večera, so dodali.

Uprava za zaščito in reševanje pa poroča, da je v naselju Radoviči v metliški občini okrog pol enajstih dopoldan meteorna voda ogrožala kmetijski objekt. Gasilci PGD Rosalnice so izčrpali okoli sedem kubičnih metrov vode.

Večina padavin se bo v popoldanskem času premikala proti severu. Ponoči bodo padavine na jugu Slovenije ponehale, na severu se bodo še pojavljale. Vremenoslovci pričakujejo, da bo po nižinah bolj ali manj le deževalo, medtem ko lahko v višjih legah še naprej pričakujejo sneg.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj