Na vsebino

Šola v naravi – Čatež

Od srede, 4. 5., pa do petka, 6. 5. 2022, so se nekateri učenci od 1. do 6. razreda NIS in PPVI I, II, III in IV odpravili v težko pričakovano šolo v naravi, ki je bila letos organizirana v Čateških toplicah.

Dopoldan so se namestili v sobe hotela Čatež. Od tam so po labirintu hodnikov prišli do termalne riviere Čatež z bazeni in tobogani, ki so jih učenci že nestrpno pričakovali.

Vsak od otrok je v teh dneh našel kotiček zase – nad ali pod vodo. Nekateri učenci so premagovali strah pred vodo, drugi pa so se naučili plavati in se spuščali po »hudih toboganih«. V hotelu so poskrbeli, da so bili njihovi trebuščki vedno polni, v veliko pomoč pa so bili tudi spremljevalci, ki so skrbeli, da otrokom ni nič manjkalo. Med popoldanskim počitkom so raziskovali okolico hotelov, nekateri so se odpravili v »šoping« in na sladoled ali pa so se samo nabirali moči za ponovno čofotanje v vodi … Po večernih igrah in druženju pa je nastopil močno potreben spanec za vse.

Do petka, ko se je bilo potrebno odpraviti domov, so nekateri že pogrešali svoje domače, drugi pa bi tam lahko ostali še kakšen dan. Ker se je vse odlično končalo, smo se vsi veseli, a utrujeni vrnili domov.

Vir: OŠ Milke Šobar - Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj