Na vsebino

Šolska ulica je postala igrišče

V Semiču so za zaključek letošnjega Evropskega tedna mobilnosti (ETM) včeraj za ves promet zaprli del Šolske ulice pri vrtcu Sonček. Otroci so tako lahko brezskrbno uživali v kolesarjenju, vožnji s skiroji, rolerji in poganjalci, igrami z žogo, najmlajši so tudi risali po asfaltu.

Županja Polona Kambič in pomočnica ravnatelja vrtca Sonček Vanesa Požek sta otrokom predali rolerje, ki so bili nabavljeni v sklopu projekta ETM 2022, vzgojiteljica Vesna Smrekar pa je nato otrokom predstavila osnovne elemente rolanja. Pojasnila je, da je za otroka rolanje priporočljivo predvsem zato, ker vpliva na razvoj ravnotežja, ki je ena od osnovnih motoričnih sposobnosti in je tesno povezana s sposobnostjo skladnega gibanja ter razvojem intelektualnih sposobnosti v zgodnjem otroštvu.

Otroci so rolerje z navdušenjem uporabili, kakor tudi kolesa in skiroje, ki so bili nabavljeni že v okviru lanskega ETM.

Vir: Občina Semič. foto: Iva Konda

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj