Na vsebino

Spletna predstavitev "Od paše do izdelka"

Javni zavod Krajinski park Kolpa s partnerji zaključuje prvo fazo CLLD projekta LAS DBK: »Interpretacija vodnih virov in ekstenzivnih pašnikov v Poljanski dolini« - s krajšim akronimom Čredniške poti.

Poleg večjih investicij (podrobnejša predstavitev v interaktivni predstavitvi) Občine Črnomelj in KP Kolpa je še edina neopravljena aktivnost prve faze delavnica, ki jo bomo zaradi še vedno trajajočih ukrepov za omejevanje epidemije covid 19 izvedli »online«. V letu 2021 pa bo KP Kolpa izvedel še monitoring metuljev ter ureditev označb čredniške poti in vsebine opisnih tabel.

Če vas tematika zanima se nam lahko danes ob 18. uri pridružite. Tokrat bomo predstavili pot pridelave odličnih izdelkov živali, ki se pasejo na belokranjskih pašnikih.

Na priloženi fotografiji pa je črednik Ivan Grabrijan - Iveč iz Adlešič, ko je bil leta 1909 na Dunaju kot udeleženec svečanega mimohoda pri cesarju in kralju Francu Jožefu ob priložnosti proslave v čast 60 letnice njegove vladavine.

Prijavo in povezavo do predstavitve najdete TUKAJ.

Vir: KP KOLPA

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj