Na vsebino

Spomini na Otona

Včeraj smo v Spominski hiši Otona Župančiča s predstavitvijo knjige Ani Župančič: Spomini na Otona zaokrožili leto, v katerem obeležujemo 70 let smrti Otona Župančiča. Spomine nanj je v letih po njegovi smrti zapisovala njegova žena Ani. V svojih zapiskih je obujala spomine na skupna leta z Otonom - v zakonu sta skupaj preživela 36 let. Razumela je moža in se z njim veselila vsakega njegovega uspeha. Knjigo je v počastitev 70. obletnice smrti izdala založba Forma 7. Knjigo sta predstavili urednici ga. Neva Brun iz založbe Forma 7 in Župančičeva vnukinja dr. Alenka Župančič, ki je rokopisne spomine svoje babice uredila.
Izvedeli smo marsikatero prigodo iz Župančičevega življenja in dela, na koncu pa skupaj z obiskovalci obujali spomine na Otona. Ugotovili smo namreč, da je med obiskovalci kar nekaj Župančičevih sorodnikov. Ga. Alenka Župančič pa svojega dela še ni končala. Pripravlja namreč še zbirko neobjavljenih otroških pesmi Otona Župančiča. Že kmalu si lahko obetamo predstavitev nove knjige.
Dogodek so z glasbo popestrili mladi godci Folklorne skupine Dragatuš.

Vir: Spominska hiša Otona Župančiča Vinica

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj