Na vsebino

Sprehod s poezijo od knjižnice do Grička

Že drugo leto zapored smo javni zavodi v občini Črnomelj ob svetovnem dnevu poezije, ki ga praznujemo 21. marca, organizirali prav poseben dogodek - Sprehod s poezijo. Obiskovalci in ljubitelji poezije so se letos zbrali pred Knjižnico Črnomelj, od koder so se po uvodnih recitacijah podali na sprehod do Grička.

Na Gričku so bile tri lokacije, na katerih so recitatorji recitirali svojo, avtorsko poezijo, poezijo Mirana Košute, Otona Župančiča, Ane Balantič, Bertolta Brechta, Toneta Pavčka, Mirana Jarca in Karla Destovnika Kajuha. Na dogodku je sodelovalo 66 recitatorjev; pri Knjižnici Črnomelj so se predstavili recitatorji z avtorskimi pesmimi, župan Občine Črnomelj, učenci OŠ Milke Šobar Nataše in zaposleni ZIK Črnomelj.

Pot smo nadaljevali po Šolski ulici do knjigobežnice na Gričku. Tu so se z recitacijami Otona Župančiča predstavili zaposleni in učenci OŠ Loka Črnomelj.

Naslednja točka je bila ob drevoredu. Po nagovoru so sledile recitacije OŠ Mirana Jarca in Gledališče skupine ZIK Črnomelj.

Zadnja lokacija je bila pri spomeniku NOB na Gričku, kjer so recitirali dijaki Srednje šole Črnomelj in nekaj posameznikov z avtorskimi pesmimi. Sprehod smo zaključili ob sončnem zahodu.

Letos smo zahvaljujoč toplemu vremenu zabeležili okrog 173 obiskovalcev prireditve, ki smo jo organizirali JSKD OI Črnomelj, ZIK Črnomelj, RIC Bela krajina, SŠ Črnomelj, Občina Črnomelj in Knjižnica Črnomelj. Skozi dan je v lokalu Napoleon Caffe potekala tudi akcija »plačaj kavo z verzom«, za kar smo lokalu zelo hvaležni. Zahvala pri organizaciji gre tudi Godbi Črnomelj. Verjamemo, da bomo tudi prihodnje leto združili moči in bo poezija zopet povezala občane in občanke našega lepega mesta.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj