Na vsebino

Srečanje in mreženje podpornega okolja v regiji JV Slovenija

V četrtek, 5. 12. 2019, je v okviru projekta SPOT svetovanje JV SLOVENIJA, v Kulturnem centru Semič potekalo regijsko srečanje podjetniških podpornih institucij. Dogodek je bil namenjen krepitvi, nadgradnji medsebojnega sodelovanja in izmenjavi izkušenj regijskih podjetniških institucij.

Udeležence srečanja sta uvodoma pozdravila dr. Iva Konda, višja svetovalka za razvoj podeželja in malo gospodarstvo na Občini Semič, in Peter Ambrožič iz RIC Bela krajina, svetovalec v svetovalni točki SPOT Svetovanje JV Slovenija. Darja Smiljić, SPOT svetovalka iz vodilnega konzorcijskega partnerja RC Novo mesto, je predstavila dosežke in rezultate letošnjega dela SPOT svetovanja JV Slovenija in načrt aktivnosti za prihodnje leto ter se dotaknila možnosti sodelovanja podpornega okolja v sklopu SPOT Svetovanje.

Sledilo je predavanje z naslovom »Medgeneracijsko sodelovanje«. Nataša Hudelja iz podjetja HRM Business, d. o. o., je spregovorila o aktualnih tematikah kot so spoznavanje generacij in njihovih značilnosti, pomen medsebojnega sodelovanja, spodbujanje medgeneracijskega učenja v obe smeri, ustvarjanje, ohranjanje in širjenje socialne mreže ter ohranjanje, krepitev in pridobivanje novih kompetenc. Dan se je zaključil z neformalnim mreženjem udeležencev in s pogovorom o možnostih prihodnjih sodelovanj.

Srečanja so se udeležili predstavniki regijskih organizacij, ki se pri svojem delu srečujejo s podjetniki in potencialnimi podjetniki, in sicer: predstavniki vseh štirih konzorcijskih partnerjev projekta SPOT (RC Novo mesto, RC Kočevje Ribnica, RIC Bela krajina in OOZ Novo mesto), predstavniki podjetniških inkubatorjev v regiji (Podjetniški inkubator Podbreznik - Novo mesto in Podjetniški inkubator Bela krajina), predstavniki iz AJPES Novo mesto, Območnih obrtno-podjetniških zbornic Metlika in Črnomelj, Slovenskega regionalnega razvojnega sklada, Zavoda RS za zaposlovanje, OS Novo mesto, Urada za delo Kočevje in Upravne enote Ribnica ter iz Občin Semič in Metlika.

Prvo regijsko srečanje je bilo zaključeno z veliko mero optimizma s pogledom v prihodnje sodelovanje v prid razvoju podjetništva v regiji.

Vir: RIC Bela krajina, SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj