Na vsebino

Srečanje ob 50–letnici pobratenja med občinami Metlika – Ronchi – Wagna

Minuli konec tedna, 11. in 12. maja 2019, se je v počastitev 50-letnice pobratenja in prijateljstva med občinami Metlika - Ronchi dei Legionari - Wagna v avstrijski Wagni odvijalo srečanje prebivalcev vseh treh občin. Srečanja se je udeležilo okoli 60 udeležencev iz vsake občine, med drugim člani prostovoljnih gasilskih društev, tenisači, mladi nogometaši, člani pihalnih orkestrov oz. mestnih godb ter drugi občani.

V petek, 10. maja 2019, to je dan pred srečanjem, so g. Peter Stradner, župan Občine Wagna, g. Livio Vecchiet, župan Občine Ronchi in g. Darko Zevnik, župan Občine Metlika v prostorih tamkajšnje občine podpisali listino o obnovitvi pobratenja, prijateljstva in sodelovanja. Podpisu so prisostvovale tudi delegacije vseh treh občin.

V okviru srečanja je bilo izvedenih več športnih tekmovanj. Metliko je na teniškem turnirju zastopalo pet igralcev tenisa, mladi nogometaši v starosti 10 do 12 let so se s svojimi vrstniki pomerili na nogometnem turnirju, desetčlanska ekipa preostalih gostov pa je tekmovala v takoimenovanem triatlonu, ki je zajemal balinanje, metanje gumijastih škornjev in zabijanje žebljev. Ker so vse tri občine imele zmagovalca v eni disciplini, je o skupni razvrstitvi odločil žreb. Le ta je bil najbolj naklonjen gostiteljici, Metlika je zasedla 2. mesto, Ronki pa 3. mesto.

Pokali so bili podeljeni tekmovalcem na zaključni slovesnosti, kjer so nastopili člani vseh treh mestnih godb oz. pihalnih orkestrov in tudi skupaj zaigrali nekaj pesmi. Po uradnem delu je v tamkajšnji športni dvorani sledilo še druženje vseh udeležencev srečanja.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj