Na vsebino

Srečanje pobratenih občin v Wagni

Predstavniki metliške občine so se 26. in 27. januarja v Wagni udeležili srečanja treh pobratenih občin, na katerem so razpravljali o prihodnosti pobratenja, nadaljnjih skupnih projektih in možnostih tesnejšega sodelovanja.

Prijateljstvo med avstrijsko občino Wagna, italijansko občino Ronchi in občino Metlika traja že več kot 60 let. Na januarskem srečanju v Bildungshaus Retzhof so tako predstavniki omenjenih občin izmenjali ideje o novih skupnih projektih in krepitvi prihodnjega sodelovanja. Razpravljali so tudi o tradicionalni izmenjavi otrok, ki je bila v zadnjih dveh letih zaradi epidemije koronavirusa prekinjena. Letošnjo jubilejno 40. izmenjavo otrok bodo letos gostili v Metliki, potekala pa bo nekoliko drugače kot v prejšnjih letih. Na srečanju so se dotaknili tudi predlogov za sodelovanje med osnovnimi šolami, kot je denimo dopisovanje med učenci pobratenih občin, ki že vrsto let uspešno poteka.

Kot so še sporočili z Občine Metlika, v prihodnje v okviru pobratenja načrtujejo še več sodelovanja na področju kulture. Med drugim bodo pripravili več nastopov glasbenikov in drugih umetnikov iz Wagne, Metlike in Ronchija.

Iz občine Ronchi so se srečanja udeležili župan Mauro Benvenuto, Daniella Vittori, Monica Carta in Raffaela Forcella, iz Wagne župan Peter Stradner, Stefan Matic in Elisabeth Klapsch, iz Metlike pa Željka Janjac, Alenka Muc in Barbara Vraničar.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj