Na vsebino

Srečanje sošolcev iz osnovne šole – 40 let od valete

Pred štiridesetim leti smo zapustili osnovnošolske klopi, torej junija 1984. Bili smo generacija štirih razredov 8.a, 8.b, 8.c in 8.d. Osnovne šole Mirana Jarca Črnomelj.

Srečanja osnovnošolskih sošolcev so vedno nekaj posebnega, tako je bilo tudi junijsko soboto, ko smo se po dolgih letih zopet zbrali. Zdelo se nam je, ko da ne bi od osnovne šole minilo štirideset let, toliko smo si imeli za povedati. Dogodek je bil napolnjen s smehom, objemi, obujanjem spominov in s pripovedovanjem zgodb iz mladosti. Skupaj smo si pogledali razredne fotografije vseh štirih razredov, kdo je bil s kom v razredu, kdo so bili naši učitelji. Prve štiri razrede smo obiskovali na gornji šoli, kot smo jo imenovali, nekateri pa na podružničnih oddelkih v Adlešičih, Gribljah in Dobličah. Potem smo pa kar preskočili na Srednjo šolo v Črnomlju, kjer smo imeli učilnice peti razredi. Od 6. do 8. razreda smo bili na dolnji šoli, torej današnji OŠ Loka.

Srečanje je bilo ne samo priložnost za obujanje spominov, ampak tudi za ponovno obuditev starih prijateljstev. Kot spomin na srečanje nam ostaja skupinska fotografija in obljuba, da se v prihodnje srečujemo bolj pogosto, zagotovo pa čez pet let, ko bomo vstopili v novo življenjsko obdobje.

Organizatorji srečanja: Irena Bohte, Tatjana Weiss, Andrej Kmetič, Alenka Janžekovič Kavšek in Samer Khalil.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj