Na vsebino

Starejši zaposleni - izkušeni in zavzeti!

Če smo se Belokranjci še pred nekaj leti soočali z nadpovprečno visoko brezposelnostjo, danes govorimo o pomanjkanju delovne sile. Delodajalci poročajo, da težko pridejo do delavcev, sploh takšnih, ki so sposobni, imajo potrebne veščine in voljo za delo. Mladih je iz demografskih razlogov premalo, da bi lahko zapolnili vsa prosta delovna mesta, zato je eden od pomembnih odgovorov na potrebe podjetij prav zaposlovanje starejših in podaljšanje delovne dobe, kot to poznajo razvite evropske države.

O spodbujanju zaposlovanja starejših, o pomenu vlaganja v njihovo usposabljanje in o razvoju podjetnosti in samoiniciativnosti je tekla beseda na mednarodni konferenci »Voditelj prihodnosti, ustvarjalec zavzetih zaposlenih«. Kot primer dobre prakse smo se predstavili ZIK in podjetje Adria Dom, saj uspešno sodelujemo na področju usposabljanja zaposlenih, predvsem učenja tujih jezikov in računalništva, ugotavljanja in priznavanja neformalno pridobljenih znanj in razvoja kompetence podjetnosti in samoiniciativnosti.

Veseli nas, da smo del sodobnega gibanja, ki v ospredje postavlja človeka, zavzetega zaposlenega, ki bo lahko prispeval k pravični delitvi dobrin.

Vir: ZIK Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj