Na vsebino

Ste upravni enoti sporočili podatek o doseženem letnem dohodku iz dopolnilne dejavnosti?

V skladu s 101. členom Zakona o kmetijstvu mora nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji najkasneje do 30. junija 2024 pristojni upravni enoti sporočiti podatek o doseženem letnem dohodku iz dopolnilne dejavnosti za preteklo koledarsko leto.

Kot dohodek iz dopolnilne dejavnosti se šteje dohodek, brez znižanj, povečanj in davčnih olajšav, ugotovljen kot razlika med davčno priznanimi prihodki in odhodki, kakor je izkazan v davčnem obračunu akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti. Kadar se davčna osnova od dohodka iz dopolnilne dejavnosti ugotavlja z upoštevanjem normiranih odhodkov, se kot dohodek iz dopolnilne dejavnosti šteje dohodek dopolnilne dejavnosti, ugotovljen na podlagi podatkov obračuna dohodnine iz dohodka iz dejavnosti.

Če se letni dohodek ugotavlja kot dohodek, dosežen od malega obsega prve stopnje predelave lastnih kmetijskih in gozdarskih pridelkov, v skladu z zakonom, ki ureja dohodnino, podatka o letnem dohodku ni treba sporočati.

Pristojni upravni enoti čimprej, najkasneje pa do 30. 6. 2024, sporočite dohodek iz naslova opravljanja dopolnilne dejavnosti na kmetiji za leto 2023.

Vir: UE Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj